Ge­meng­de sa­la­de met kro­kan­te kaaschips

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Rasp de oude kaas en spreid deze in een dunne laag uit over de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat de kaas in ca. 8 min smelten. Neem de bakplaat uit de oven en laat de kaas afkoelen. Breek de harde kaasplak in stukken ('chips') en leg de chips op keukenpapier om het overtollige vet te laten absorberen.
  2. Ontvel de tomaten en halveer ze. Schep de zaadjes eruit en doe dit in een kom met olie, azijn, peper en zout. Klop het geheel tot een dressing. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in reepjes. Knip de tuinkers los van zijn bedje. Schep voorzichtig de slamelange, tuinkers en dressing in een schaal om. Verdeel de sla, tomaatreepjes en kaaschips over de borden.

serveertip:

Lekker met sneetjes (geroosterd) stokbrood en roomboter.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gemengde salade met krokante kaaschips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­meng­de sa­la­de met kro­kan­te kaaschips

1
1
  • 100 g oude kaas

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Rasp de oude kaas en spreid deze in een dunne laag uit over de bakplaat.

2
2

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat de kaas in ca. 8 min smelten. Neem de bakplaat uit de oven en laat de kaas afkoelen.

3
3

Breek de harde kaasplak in stukken ('chips') en leg de chips op keukenpapier om het overtollige vet te laten absorberen.

4
4
  • 2 trostomaten
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn

Ontvel de tomaten en halveer ze. Schep de zaadjes eruit en doe dit in een kom met olie, azijn, peper en zout. Klop het geheel tot een dressing.

5
5
  • 1 bakje tuinkers

Snijd het vruchtvlees van de tomaten in reepjes. Knip de tuinkers los van zijn bedje.

6
6
  • 100 g veldslamelange

Schep voorzichtig de slamelange, tuinkers en dressing in een schaal om. Verdeel de sla, tomaatreepjes en kaaschips over de borden.

serveertip:

Lekker met sneetjes (geroosterd) stokbrood en roomboter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.