Drui­ven­sa­la­de met ru­co­la, kaas en no­ten

De druif doet het ook goed in hartige gerechten, zoals deze salade met blokjes oude kaas.

(167)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De druif doet het ook goed in hartige gerechten, zoals deze salade met blokjes oude kaas. 4 personen
4 167

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klop de olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de kaas in blokjes van een halve cm. Halveer de druiven. Hak de walnoten grof. Meng de kaas met de druiven, walnoten en rucola. Schep de dressing erdoor en serveer.

variatietip:

Lekker met meergranenrijst en rosbieflapjes à la minute (schaal 280 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Druivensalade met rucola, kaas en noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Drui­ven­sa­la­de met ru­co­la, kaas en no­ten

1
1
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 150 g oude kaas

Klop de olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de kaas in blokjes van een 1/2 cm.

2
2
  • 250 g pitloze witte druiven
  • 2 el walnoten
  • 75 g rucola

Halveer de druiven. Hak de walnoten grof. Meng de kaas met de druiven, walnoten en rucola.

3
3

Schep de dressing erdoor en serveer.

variatietip:

Lekker met meergranenrijst en rosbieflapjes à la minute (schaal 280 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.