Sa­la­de met mei­raap en ap­pel

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de meiraap schoon en snijd een plakje van de onder- en bovenkant. Snijd de rapen met een scherp mes of in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne schuine reepjes.
  2. Doe de meiraap met de appel, bosui en walnoten in een schaal. Klop een dressing van het citroensap, de mosterd, gembersiroop en olie. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de salade en schep om.

variatietip:

Eet je de salade als lunch, voeg dan 150 g jong belegen boerenkaas in blokjes toe.

combinatietip:

Lekker met een paar sneetjes ciabatta (brood).

combinatietip:

Lekker bij lamsworstjes of kipfilet en gebakken aardappelen.

video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met meiraap en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met mei­raap en ap­pel

1
1
  • 400 g meirapen (meiknollen)

Boen de meiraap schoon en snijd een plakje van de onder- en bovenkant. Snijd de rapen met een scherp mes of in de keukenmachine in dunne plakjes.

2
2
  • 1 friszoete appel
  • 3 bosuien

Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne schuine reepjes.

3
3
  • 60 g walnoten

Doe de meiraap met de appel, bosui en walnoten in een schaal.

4
4
  • 3 el citroensap
  • 2 tl mosterd
  • 1 el gembersiroop
  • 6 el olijfolie extra vierge

Klop een dressing van het citroensap, de mosterd, gembersiroop en olie. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Schenk de dressing over de salade en schep om.

variatietip:

Eet je de salade als lunch, voeg dan 150 g jong belegen boerenkaas in blokjes toe.

combinatietip:

Lekker met een paar sneetjes ciabatta (brood).

combinatietip:

Lekker bij lamsworstjes of kipfilet en gebakken aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.