Sa­la­de van me­loen, ru­co­la en ham

(244)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
4 244

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ham in reepjes en bak de ham in een koekenpan zonder olie of boter in 4 min. krokant. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Halveer de meloen, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de meloen in stukjes. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de meloen, rucola en ui in een schaal.
  2. Klop in een kom de mosterd, azijn en de olie tot een vinaigrette en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade met de vinaigrette en breek de repen uitgebakken ham erboven.
video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade van meloen, rucola en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van me­loen, ru­co­la en ham

1
1
  • 145 g Coburger ham

Snijd de ham in reepjes en bak de ham in een koekenpan zonder olie of boter in 4 min. krokant. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

2
2
  • ½ galiameloen

Halveer de meloen, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de meloen in stukjes.

3
3
  • 1 rode ui
  • 75 g rucola

Snijd de ui in dunne ringen. Meng de meloen, rucola en ui in een schaal.

4
4
  • 1 tl mosterd
  • 1 el rodewijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge

Klop in een kom de mosterd, azijn en de olie tot een vinaigrette en breng op smaak met peper en zout.

5
5

Besprenkel de salade met de vinaigrette en breek de repen uitgebakken ham erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.