Lauw­war­me sa­la­de van wit­te kool

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van 4 el olie, azijn, knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  2. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ham in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de kool met de rozijnen 2 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Zet het vuur uit en meng de appel en de dressing door de kool.
  3. Verdeel de salade over 4 borden, verdeel de ham erover en bestrooi met de hazelnoten. Lekker met gebakken aardappelpartjes en een rundertartaartje.

Tip:

Lekker bijgerecht: snijd de rest van de kool in reepjes en roerbak met 1 teen geperste knoflook. Bestrooi met geroosterde hazelnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.