Kriel­sa­la­de met jon­ge ka­pu­cij­ners

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in water met zout in 15 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en halveer ze.
  2. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Kook de kapucijners in 3 min. beetgaar.
  3. Doe de krieltjes, kapucijners, ham, bieslook en veldsla in een schaal. Besprenkel met de olie, azijn en peper en zout en schep om. Prak de eieren met een vork en verdeel over de salade. Serveer lauwwarm of koud.

Tip:

Bewaar aardappelen, dus ook krieltjes, op een koele, droge en donkere plek. Zo blijven ze langer vers.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.