Si­naas­ap­pel­cous­cous met munt­dres­sing

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de couscous in een schaal en schenk er 500 ml kokend water op. Wel de couscous 5 minuten. Verwijder de stugge draden van de bleekselderij met een dunschiller en snijd de bovenste 10 cm van de stengels. Houd de toppen apart. Snijd 2 stengels bleekselderij in blokjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Klop een dressing van 3 eetlepels sinaasappelsap, de rasp en de olijfolie. Roer de knoflook en de munt erdoor en breng de dressing op smaak met de kaneel, zout en (versgemalen) peper. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin, en hak ze grof op een snijplank. Roer de couscous met een vork los en schep de blokjes bleekselderij, de hazelnoten en de dressing erdoor. Schep de couscous in 8 kleine kommetjes en serveer met de bleekselderijtoppen als lepeltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.