To­mat­en­qui­che

Tomaten in de quiche? Waarom niet? De zoetige romatomaten passen er juist zo goed in!

  • lunch
  • 6 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(180)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Tomaten in de quiche? Waarom niet? De zoetige romatomaten passen er juist zo goed in! 6 personen
3 180

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bekleed met croissantdeeg de bodem en zijkanten van de ingevette vorm. Snijd de tomaten in lange plakken verwijder de zaadjes. Snijd de ui in dunne ringen. Splits de eieren. Klop in een vetvrije kom de eiwitten en een mespunt zout tot stijve pieken. Klop de dooiers los met crème fraîche. Roer er tijm, kaas, peper en zout door.
  2. Verdeel de tomatenplakjes en uiringen over de deegbodem. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het crème fraîchemengsel en schenk dit over de tomaten en uien. Schuif de tomatenquiche in het midden van de oven en bak in 30-35 min. gaar.
  3. Laat de taart op een rooster afkoelen en snijd in 6 punten. Serveer de quiche warm of op kamertemperatuur.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 587 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Tomatenquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­mat­en­qui­che

1
1

Oven voorverwarmen op 200 °C.

2
2
  • 240 g croissantdeeg

Vet de vorm in of bekleed met bakpapier. Neem de croissantdeeg uit de verpakking en bekleed hiermee bodem en zijkanten van springvorm.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 4 romatomaten
  • 1 ui

Snijd de tomaten in lange plakken verwijder de zaadjes. Snijd de ui in dunne ringen.

4
4
  • 3 eieren
  • 1 mespunt zout

Splits de eieren. Klop met een mixer in een vetvrije kom de eiwitten en een mespunt zout tot stijve pieken.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

5
5
  • 4 el crème fraîche
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 100 g geraspte oude kaas

Klop de dooiers los met crème fraîche. Roer er tijm, kaas, peper en zout door.

6
6

Verdeel de tomatenplakjes en uiringen over de deegbodem.

7
7

Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het crème fraîchemengsel en schenk dit over de tomaten en uien.

8
8

Schuif de tomatenquiche in het midden van de oven en bak in 30-35 min. gaar.

9
9

Laat de taart op een rooster afkoelen en snijd in 6 punten. Serveer de quiche warm of op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.