To­mat­en­qui­che

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(231)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 231

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes deeg uit en laat ontdooien. Snijd de tomaat in plakken, verwijder de zaadjes (zaadjes bewaren) en dep de tomaatplakken droog met keukenpapier.
  2. Splits de eieren. Stijf de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom met een schone garde of mixer. Klop in een kom de yoghurt los met de eierdooier, tomatenzaadjes, havermout, kaas, peper en zout.
  3. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Beleg de bodem van het deeg met de tomaat. Snijd de ui in dunne ringen en leg op de tomaat. Spatel het eiwit voorzichtig door het yoghurtmengsel en verdeel over de groenten. Laat de tomatenquiche in het midden van oven in ca. 25 min. gaar worden.

combinatietip:

Lekker met rucolasalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Tomatenquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­mat­en­qui­che

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart

Leg de plakjes deeg uit en laat ontdooien.

3
3
  • 4 vleestomaten

Snijd de tomaat in plakken, verwijder de zaadjes (zaadjes bewaren) en dep de tomaatplakken droog met keukenpapier.

4
4
  • 3 eieren
  • 1 mespunt zout

Splits de eieren. Stijf de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom met een schone garde of mixer.

5
5
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 el havermout
  • 100 g geraspte kaas

Klop in een kom de yoghurt los met de eierdooier, tomatenzaadjes, havermout, kaas, peper en zout.

6
6
  • 2 g boter
  • 2 zoete uien

Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Beleg de bodem van het deeg met de tomaat. Snijd de ui in dunne ringen en leg op de tomaat.

7
7

Spatel het eiwit voorzichtig door het yoghurtmengsel en verdeel over de groenten.

8
8

Laat de tomatenquiche in het midden van oven in ca. 25 min. gaar worden.

combinatietip:

Lekker met rucolasalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.