Qui­che met cho­ri­zo

Mediterrane hartige taart in een korst van croissantdeeg, met verrassingsingrediënt bimi

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(384)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Mediterrane hartige taart in een korst van croissantdeeg, met verrassingsingrediënt bimi 4 personen
3 384

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de bimi in 2 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel het croissantdeeg over de vorm en druk de naden dicht. Maak een opstaande rand van 3 cm hoog Verdeel de chorizo over de bodem. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 3 cm breed. Verdeel de bimi en paprika om en om over de chorizo.
  3. Klop in een kom de crème fraîche los met de eieren en roer de kaas erdoor. Schenk het mengsel over de quiche en bak in ca. 30 min. gaar in de oven. Laat 10 min. staan voordat je hem aansnijdt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.636 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Quiche met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met cho­ri­zo

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 200 g bimi

Kook de bimi in 2 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

3
3
  • 250 g croissantdeeg

Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel het croissantdeeg over de vorm en druk de naden dicht. Maak een opstaande rand van 3 cm hoog.

Tip: U kunt in plaats van een ovenschaal ook een bakblik van soortgelijke afmetingen gebruiken.

4
4
  • 150 g chorizo (plakjes)

Verdeel de chorizo over de bodem.

5
5
  • 295 g gegrilde paprika's

Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 3 cm breed.

6
6

Verdeel de bimi en paprika om en om over de chorizo.

7
7
  • 100 g Goudse belegen kaas 48+, geraspt
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche

Klop in een kom de crème fraîche los met de eieren en roer de kaas erdoor.

8
8

Schenk het mengsel over de quiche en bak in ca. 30 min. gaar in de oven. Laat 10 min. staan voordat je hem aansnijdt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.