Sa­la­de met ei en ri­vier­kreef­tjes

Feestbrunch op de planning? Deze chique, lichte salade is 100% zeker de eyecatcher op tafel.

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Feestbrunch op de planning? Deze chique, lichte salade is 100% zeker de eyecatcher op tafel. 6 personen
3 108

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in ca. 7 min. net gaar (dooier vast, maar donkergeel). Klop intussen een dikke dressing van yoghurt, mayonaise, olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pluk de worteltjes en toefjes van de veldsla of verwijder de harde takjes uit de waterkers. Spoel de eieren af met koud water, pel en halveer ze. Schil, halveer en snijd de avocado in smalle parten.
  2. Meng in een slakom de veldsla of waterkers met botersla en avocado. Schep voorzichtig om met de dressing en de rivierkreetjes. Leg de eieren op de salade en bestrooi met peper en zout.

bereidingstip:

De salade wordt nog verfijnder door te garneren met lauwwarme eieren die halfzacht gekookt zijn, zodat de dooier er een beetje uitloopt. Kook de eieren dan vlak voor het opdienen van de salade (5-6 min.) en pel ze voorzichtig (niet geschikt voor mensen die geen rauwe eieren mogen eten).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met ei en rivierkreeftjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ei en ri­vier­kreef­tjes

1
1
  • 3 eieren
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 3 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn

Kook de eieren in ca. 7 min. net gaar (dooier vast, maar donkergeel). Klop intussen een dikke dressing van yoghurt, mayonaise, olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 1 zak veldsla
  • 1 rijpe avocado

Pluk de worteltjes en toefjes van de veldsla of verwijder de harde takjes uit de waterkers. Spoel de eieren af met koud water, pel en halveer ze. Schil, halveer en snijd de avocado in smalle parten.

3
3
  • 100 g botersla
  • 200 g rivierkreeftjes

Meng in een slakom de veldsla of waterkers met botersla en avocado. Schep voorzichtig om met de dressing en de rivierkreetjes. Leg de eieren op de salade en bestrooi met peper en zout.

bereidingstip:

De salade wordt nog verfijnder door te garneren met lauwwarme eieren die halfzacht gekookt zijn, zodat de dooier er een beetje uitloopt. Kook de eieren dan vlak voor het opdienen van de salade (5-6 min.) en pel ze voorzichtig (niet geschikt voor mensen die geen rauwe eieren mogen eten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.