Sa­la­de van ge­rook­te een­den­borst en avo­ca­do

De dressing bij deze salade is zoet en lichtpittig tegelijk. En maak je helemaal zelf! Lekker bij de romige avocado.

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht De dressing bij deze salade is zoet en lichtpittig tegelijk. En maak je helemaal zelf! Lekker bij de romige avocado. 8 personen
3 148

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de frambozenazijn en olijfolie in een afsluitbare fles of pot. Voeg de mierikswortel en suiker toe. Schud alles goed tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
  2. Schil de avocado's, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de veldslablaadjes van de takjes. Schud de dressing nogmaals goed door. Meng in een kom de avocado luchtig met 2-3 eetlepels dressing en de veldsla.
  3. Verdeel de plakjes eendenborstfilet over de borden. Schep de avocadosalade in het midden. Druppel nog wat dressing over de eendenborstfilet.

bereidingstip:

Maak een dag van tevoren de dressing en voor de eerste gang de avocadosalade en maak de borden op.

combinatietip:

Lekker met Boulogne stokbrood en gezouten boter.

Tip:

Zijn de avocado's nog niet rijp? Je kunt ze sneller laten rijpen door ze, liefst de dag voor je ze nodig hebt, samen met een appel, peer of banaan in een papieren of plastic zak te doen. Gaat het rijpen niet snel genoeg? Leg de avocado dan 30 seconden op vol vermogen in de magnetron. Overigens verkoopt Albert Heijn ook eetrijpe avocado's. Die kun je meteen gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Salade van gerookte eendenborst en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van ge­rook­te een­den­borst en avo­ca­do

1
1
  • 2 el frambozenazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 el geraspte mierikswortel
  • 1 tl suiker

Schenk de frambozenazijn en olijfolie in een afsluitbare fles of pot. Voeg de mierikswortel en suiker toe.

2
2

Schud alles goed tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 4 rijpe avocado's
  • 75 g veldsla

Schil de avocado's, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de veldslablaadjes van de takjes.

4
4

Schud de dressing nogmaals goed door. Meng in een kom de avocado luchtig met 2-3 eetlepels dressing en de veldsla.

5
5
  • 3 pakjes gerookte eendenborstfilet

Verdeel de plakjes eendenborstfilet over de borden. Schep de avocadosalade in het midden. Druppel nog wat dressing over de eendenborstfilet.

bereidingstip:

Maak een dag van tevoren de dressing en voor de eerste gang de avocadosalade en maak de borden op.

combinatietip:

Lekker met Boulogne stokbrood en gezouten boter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.