Toast met len­te­groen­ten en ge­po­cheerd ei

Met dit kleurige kunstwerk van lentegroenten, wordt het zeker een vrolijk Pasen.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Met dit kleurige kunstwerk van lentegroenten, wordt het zeker een vrolijk Pasen. 4 personen
4 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de tomaten en doe ze in een kom. Meng de helft van de azijn, suiker en het zout erdoor.
  2. Breng een laag water aan de kook in een steelpan en kook de aspergetips 3 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en voeg toe aan de tomaten. Snijd de radijsjes in partjes en voeg ze toe aan de groenten.
  3. Snijd het brood in 8 sneetjes en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril het brood 3 min. Keer halverwege. Verdeel het over 4 borden.
  4. Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de rest van de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze in 3 min.
  5. Bestrijk ondertussen het brood met de mayonaise. Schep de salade van lentegroenten erop.
  6. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de toast met salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een sinaasappel-kers-banaansmoothie en hollandaisesaus. Kijk voor de recepten elders op deze site.

video

Ei po­che­ren

Instructievideo - 00:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 410 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Toast met lentegroenten en gepocheerd ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Toast met len­te­groen­ten en ge­po­cheerd ei

1
  • 360 g tomatenmix
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl suiker
  • ½ tl zout

Halveer de tomaten en doe ze in een kom. Meng de azijn, suiker en het zout erdoor.

2
  • 100 g aspergetips

Breng een laag water aan de kook in een steelpan en kook de aspergetips 3 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en voeg toe aan de tomaten.

3
  • 1 bos radijs

Snijd de radijsjes in partjes en voeg ze toe aan de groenten.

4
  • 1 petit beurre brood
  • 2 el olijfolie

Snijd het brood in 8 sneetjes en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril het brood 3 min. Keer halverwege. Verdeel het over 4 borden.

5
  • 1 el wittewijnazijn

Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe.

6
  • 4 eieren

Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze in 3 min.

7
  • 2 el ambachtelijke mayonaise

Bestrijk ondertussen het brood met de mayonaise. Schep de salade van lentegroenten erop.

8

Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de toast met salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9

Serveer direct. Lekker!

combinatietip:

Lekker met een sinaasappel-kers-banaansmoothie en hollandaisesaus. Kijk voor de recepten elders op deze site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.