Suns­hi­ne sa­lad

Vrolijk gekleurd lunch- of brunchgerecht met een explosie aan smaken.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Vrolijk gekleurd lunch- of brunchgerecht met een explosie aan smaken. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de maiskolven in 20 min. gaar. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat op een platte schaal iets afkoelen.
  2. Schil ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen en meng met het grapefruitsap. Snijd de munt fijn. Hak de amandelen grof.
  3. Giet de mais af en snijd met een scherp mes van boven naar beneden de maiskorrels los. Meng met de munt, olie en taugé door de quinoa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de veldsla over een schaal en schep de quinoa erop. Verdeel de avocadorepen en grapefruitpartjes erover. Garneer met de gerookte amandelen.

bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden. Voeg dan de avocado, munt en veldsla vlak voor serveren toe.

video

Maiskol­ven be­rei­den

Instructievideo - 01:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Sunshine salad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Suns­hi­ne sa­lad

1
1
  • 2 maiskolven

Kook de maiskolven in 20 min. gaar.

Maiskolven bereiden

Instructievideo

01:21 min.

2
2
  • 200 g quinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat op een platte schaal iets afkoelen.

3
3
  • 2 grapefruits

Schil ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 1 eetrijpe avocado

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen en meng met het grapefruitsap.

5
5
  • 15 g munt
  • 50 g gerookte amandelen

Snijd de munt fijn. Hak de amandelen grof.

6
6

Giet de mais af en snijd met een scherp mes van boven naar beneden de maiskorrels los.

7
7
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 100 g taugé

Meng de mais met de munt, olie en taugé door de quinoa en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 35 g veldsla

Verdeel de veldsla over een schaal en schep de quinoa erop. Verdeel de avocadorepen en grapefruitpartjes erover. Garneer met de gerookte amandelen.

bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden. Voeg dan de avocado, munt en veldsla vlak voor serveren toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.