Avo­ca­do­sa­la­de met ri­vier­kreef­tjes en si­naas­ap­pel

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 2 personen
3 35

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Doe de partjes met aanhangend sap in een schaal.
  2. Halveer de avocado's in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ook in de schaal. Voeg de rivierkreeftjes toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Haal de blaadjes witlof los van de stronk en steek ze tussen de salade. Besprenkel met de olie en serveer direct. Lekker met meergranen stokbrood en sinaasappelsap.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 53 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.