Har­tig ei­er­taartje

Verras je lief eens met een hartig ontbijtje op bed.

  • hoofdgerecht
  • 2 personen
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Verras je lief eens met een hartig ontbijtje op bed. 2 personen
4 56

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Vet de ovenschaaltjes in. Bedkleed de schaaltjes met bladerdeeg en prik op enkele plaatsen met een vork gaatjes in het deeg (dat voorkomt dat het deeg bol komt te staan). Snijd de tomaat in dunne plakjes en leg op het bladerdeeg. Maal een beetje peper erboven. Strooi de kruiden en de helft van de geraspte kaas over de tomaat. Vorm aan beide kanten van het bladerdeeg een bakje van 2 plakjes ham (deze fungeren als ' bakring' voor het ei).
  3. Verdeel de rest van de kaas over de ham. Breek voorzichtig het ei boven de ham, de dooier moet heel blijven en mooi in het midden liggen. Zet het ovenschaaltje op het rooster in het midden van de oven. Bak ca. 15 min. tot het ei gestold is en het bladerdeeg bruin en krokant is. Neem het schaaltje uit de oven. Laat even staan en neem de eiertaartjes voorzichtig uit het bakje. Bestrooi de bovenkant met peper en eventueel zout. Serveer direct.

Hartig eiertaartje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­tig ei­er­taartje

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1 tomaat

Vet de ovenschaaltjes in. Bedkleed de schaaltjes met bladerdeeg en prik op enkele plaatsen met een vork gaatjes in het deeg (dat voorkomt dat het deeg bol komt te staan). Snijd de tomaat in dunne plakjes en leg op het bladerdeeg.

3
3
  • 1 el peterselie
  • 4 el geraspte kaas
  • 4 plakjes ham

Maal een beetje peper erboven. Strooi de kruiden en de helft van de geraspte kaas over de tomaat. Vorm aan beide kanten van het bladerdeeg een bakje van 2 plakjes ham (deze fungeren als ' bakring' voor het ei).

4
4
  • 2 eieren

Verdeel de rest van de kaas over de ham. Breek voorzichtig het ei boven de ham, de dooier moet heel blijven en mooi in het midden liggen.

5
5

Zet het ovenschaaltje op het rooster in het midden van de oven. Bak ca. 15 min. tot het ei gestold is en het bladerdeeg bruin en krokant is. Neem het schaaltje uit de oven. Laat even staan en neem de eiertaartjes voorzichtig uit het bakje.

6
6

Bestrooi de bovenkant met peper en eventueel zout. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.