Har­tig mas­car­po­ne­taartje

Chefwaardig vega voorgerecht met verse munt en pijnboompitten.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 765 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Chefwaardig vega voorgerecht met verse munt en pijnboompitten. 4 personen
3 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 eenpersoonstaartvormpjes (Ø 10 cm)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met de poedersuiker, de boter en een snufje zout tot een kruimelig deeg. Splits het ei en kneed de eierdooier met koud water goed door het deeg. Vorm het deeg tot een bal en zet het afgedekt 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de citroen. Snijd de munt in reepjes. Roer de mascarpone los met de citroenrasp, Parmezaanse kaas, munt, eieren en zout en peper.
  2. Verdeel het deeg in stukken gebaseerd op het aantal personen en rol ze uit tot dunne ronde lappen. Bekleed de taartvormpjes met het deeg, druk de zijkanten aan en snijd het overtollige deeg weg. Schep de mascarpone erop en strijk de vulling uit. Bestrooi met de pijnboompitten. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Dek ze halverwege af met aluminiumfolie. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm of koud.

bereidingstip:

Door de vormpjes halverwege de baktijd af te dekken met aluminiumfolie voorkomt u dat de pijnboompitten verbranden.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 31 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hartig mascarponetaartje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­tig mas­car­po­ne­taartje

1
1
  • 125 g bloem
  • 50 g poedersuiker
  • 60 g koude boter
  • 1 ei
  • 1 el koud water

Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met de poedersuiker, de boter en een snufje zout tot een kruimelig deeg. Splits het ei en kneed de eierdooier met koud water goed door het deeg.

2
2
  • 1 citroen
  • 250 g mascarpone
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el verse munt

Vorm het deeg tot een bal en zet het afgedekt 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de citroen. Snijd de munt in reepjes. Roer de mascarpone los met de citroenrasp, Parmezaanse kaas, munt, eieren en zout en peper.

3
3

Verdeel het deeg in stukken gebaseerd op het aantal personen en rol ze uit tot dunne ronde lappen. Bekleed de taartvormpjes met het deeg, druk de zijkanten aan en snijd het overtollige deeg weg. Schep de mascarpone erop en strijk de vulling uit.

4
4
  • 50 g pijnboompitten

Bestrooi met de pijnboompitten. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Dek ze halverwege af met aluminiumfolie. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm of koud.

bereidingstip:

Door de vormpjes halverwege de baktijd af te dekken met aluminiumfolie voorkomt u dat de pijnboompitten verbranden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.