Lich­te ci­troen­taart

  • gebak
  • 12 stuks
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak 12 stuks
3 131

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakvorm met divider ∅ 23 cm
  • blindbakvulling
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng met je vingertoppen de boter met de bloem tot een kruimelig deeg. Schep het poedersuiker (10 g per taart) erdoor. Splits het ei (1 ei per taart). Maak een kuiltje in het midden van het deeg en voeg de olie, eidooier en het water toe. Meng met de hand tot een samenhangend deeg.
  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak met de deegroller uit tot een cirkel van 30 cm. Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg. Duw de randen licht aan en prik met een vork gaatjes in de bodem. Dek af met vershoudfolie en zet 10 min. in de koelkast.
  3. Boen de citroen schoon, rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Splits de eieren (2 per taart). Klop de eiwitten en de eieren (3 per taart) tot een luchtig mengsel in een kom. Zeef de poedersuiker (115 g per taart) en voeg al kloppend toe. Roer het citroensap en -rasp erdoor. Dek af en zet apart.
  4. Leg een stuk bakpapier op de deegbodem en vul met gedroogde bonen. Bak ca. 20 min. blind in de oven. Verwijder voorzichtig het bakpapier met de bonen en bak het deeg in ca. 5 min. goudbruin. Neem de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur tot 170 °C.
  5. Roer de roomkaas los met een vork en meng voorzichtig met het citroenmengsel. Verdeel over de bodem. Zet de vorm in de oven en bak de citroentaart ca. 25 min. Laat 1 uur afkoelen. Snijd de kiwi's elk in 6 plakjes en leg op de taart langs de rand.

Tip:

Snijd je de taart in 8 punten? Bevat p.p. 265 kcal - 7 g eiwit - 12 g vet - 33 g koolhydraten.

video

Blind bak­ken

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lichte citroentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lich­te ci­troen­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 50 g koude boter
  • 140 g bloem
  • 10 g poedersuiker

Meng met je vingertoppen de boter met de bloem tot een kruimelig deeg. Schep het poedersuiker erdoor.

3
3
  • 1 ei
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el koud water

Splits het ei. Maak een kuiltje in het midden van het deeg en voeg de olie, eidooier en het water toe. Meng met de hand tot een samenhangend deeg.

4
4
  • 2 g bloem

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak met de deegroller uit tot een cirkel van 30 cm.

5
5
  • 2 g koude boter

Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg.

6
6

Duw de randen licht aan en prik met een vork gaatjes in de bodem. Dek af met vershoudfolie en zet 10 min. in de koelkast.

7
7
  • 4 citroenen
  • 2 eieren

Boen de citroen schoon, rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Splits de eieren.

8
8
  • 3 eieren

Klop de eiwitten en de rest van de eieren tot een luchtig mengsel in een kom.

9
9
  • 115 g poedersuiker

Zeef de poedersuiker en voeg al kloppend toe. Roer het citroensap en -rasp erdoor. Dek af en zet apart.

10
10

Leg een stuk bakpapier op de deegbodem en vul met gedroogde bonen. Bak ca. 20 min. blind in de oven.

11
11

Verwijder voorzichtig het bakpapier met de bonen en bak het deeg in ca. 5 min. goudbruin.

12
12

Neem de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur tot 170 °C.

13
13
  • 185 g roomkaas light

Roer de roomkaas los met een vork en meng voorzichtig met het citroenmengsel. Verdeel over de bodem.

14
14
  • 2 kiwi's

Zet de vorm in de oven en bak de citroentaart ca. 25 min. Laat 1 uur afkoelen. Snijd de kiwi's elk in 6 plakjes en leg op de taart langs de rand.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.