Cour­get­te-gei­ten­kaas­qui­che met munt

Op en top Frans deze quiche, zomers fris door het vleugje munt.

(263)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Op en top Frans deze quiche, zomers fris door het vleugje munt. 4 personen
3 263

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • grillpan
  • deegroller
  • aluminium quichevorm (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg 1 ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe. Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de munt en knoflook fijn. Doe 2 el olie, de munt en knoflook in een schaal en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken van 1/2 cm breed. Bestrijk met de olie en gril in porties 4 min. Keer halverwege. Bestrooi met zout.
  4. Schep de courgette om met het olie-muntmengsel. Meng de pijnboompitten erdoor. Klop de rest van de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper.
  5. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Bekleed hier de quichevorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de courgette over de bodem. Verkruimel de kaas erover en schenk het eimengsel erop.
  6. Bak de quiche ca. 45 min. net onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen op een rooster.

Tip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 495 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Courgette-geitenkaasquiche met munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te-gei­ten­kaas­qui­che met munt

1
  • 200 g bloem
  • 1 tl zout
  • 100 g koude boter

Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe.

2

Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg.

3
  • 1 ei
  • 1 el koud kraanwater

Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig het koude water toe.

4

Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.

5

Verwarm de oven voor op 180 °C.

6
  • 40 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

7
  • 15 g munt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd de munt en knoflook fijn. Doe de olie, de munt en knoflook in een schaal en breng op smaak met peper en zout.

8
  • 3 courgettes

Verhit de grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken van ½ cm breed.

9
  • 2 el olijfolie

Bestrijk met de olie en gril in porties 4 min. Keer halverwege. Bestrooi met zout.

10

Schep de courgette om met het olie-muntmengsel. Meng de pijnboompitten erdoor.

11
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom

Klop de rest van de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper.

12

Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Bekleed hier de quichevorm mee.

13

Prik met een vork gaatjes in de bodem.

14
  • 100 g geitenkaas 50+

Verdeel de courgette over de bodem. Verkruimel de kaas erover en schenk het eimengsel erop.

15

Bak de quiche ca. 45 min. net onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen op een rooster. Bon appétit!

Tip: Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.