Rijst­scho­tel met kip en ker­rie­saus

Kip en kerrie zijn samen zo'n klassiek duo waar we nooit genoeg van krijgen.

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kip en kerrie zijn samen zo'n klassiek duo waar we nooit genoeg van krijgen. 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
  2. Verhit de boter in een braadpan. Bak de kipfilet in 3 min. lichtbruin. Kook de sperziebonen 6-8 min. in weinig water en giet af. Voeg de ui aan de kip toe en bak 1 min. mee. Schep de appel door de kip en bak 1 min. mee. Schep de rijst door de kip en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het rijstmengsel met de sperziebonen en kerriesaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.315 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 06-07

Rijstschotel met kip en kerriesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­scho­tel met kip en ker­rie­saus

1
1
  • 250 g snelkookrijst
  • 500 ml tuinkruidenbouillon
  • 1 ui
  • 2 appels

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.

2
2
  • 3 el boter
  • 400 g kipfiletblokjes
  • 450 g sperziebonen

Verhit de boter in een braadpan. Bak de kipfilet in 3 min. lichtbruin. Kook de sperziebonen 6-8 min. in weinig water en giet af.

3
3

Voeg de ui aan de kip toe en bak 1 min. mee. Schep de appel door de kip en bak 1 min. mee. Schep de rijst door de kip en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 2 zakjes mix voor kerriesaus

Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het rijstmengsel met de sperziebonen en kerriesaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.