Kip tan­door­i met dop­erw­ten

Dagje Indiaas eten met een gerecht dat íédereen lust, ook de kleinere kinderen.

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Dagje Indiaas eten met een gerecht dat íédereen lust, ook de kleinere kinderen. 4 personen
3 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfilet droog met keukenpapier.
  2. Snijd de ui in partjes. Verhit de boter in een wok en fruit de ui 3 min. Schep de kipblokjes erbij en bak deze op hoog vuur in ca. 6 min. bruin. Voeg het water en de mix voor kip tandoori toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de tuinerwten toe en laat deze al roerend ontdooien. Halveer de tomaten. Roer de crème fraîche en de cherrytomaten erdoor en verwarm nog 1 min.
  3. Serveer de kip tandoori met de gele rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 52-01

Kip tandoori met doperwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip tan­door­i met dop­erw­ten

1
1
  • 1 pak gele rijst
  • 380 g kipfiletblokjes

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfilet droog met keukenpapier.

2
2
  • 50 g boter
  • 1 ui
  • 1 pakje mix voor kip tandoori
  • 500 ml water

Snijd de ui in partjes. Verhit de boter in een wok en fruit de ui 3 min. Schep de kipblokjes erbij en bak deze op hoog vuur in ca. 6 min. bruin. Voeg het water en de mix voor kip tandoori toe en breng al roerend aan de kook.

3
3
  • 1 pak tuinerwten
  • 125 ml crème fraîche
  • 250 g cherrytomaten

Voeg de tuinerwten toe en laat deze al roerend ontdooien. Halveer de tomaten. Roer de crème fraîche en de cherrytomaten erdoor en verwarm nog 1 min.

4
4

Serveer de kip tandoori met de gele rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.