Kip tan­door­i met broc­co­li

Met kant-en-klare marinade en sausmix is dit oosterse gerecht zó gemaakt!

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Met kant-en-klare marinade en sausmix is dit oosterse gerecht zó gemaakt! 2 personen
2 56

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de broccoli in roosjes en de steel van de broccoli in plakjes. Snijd de winterpeen in blokjes.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de marinademix uit het pak Indiase kip tandoori met 2 el olie. Voeg de kipfilet toe en marineer 5 min. Kook ondertussen de rijst uit hetzelfde pak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de winterpeen 2 min. Voeg de kipfilet toe en bak 2 min. mee. Doe de sausmix uit het pak Indiase kip tandoori en het water erbij en breng al roerend aan de kook. Kook 1 min., voeg de crème fraîche toe en verwarm nog 1 min.
  4. Verdeel de rijst over diepe borden. Schep er de kip tandoori bij. Serveer met de broccoli.

variatietip:

Snijd de broccoli klein en meng door de rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.100 kcal
  • eiwit 56 g
  • koolhydraten 113 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 51

Kip tandoori met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip tan­door­i met broc­co­li

1
1
  • 1 winterpeen
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes en de steel van de broccoli in plakjes. Snijd de winterpeen in blokjes.

2
2
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet in blokjes.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 pak Indiase kip Tandoori

Meng de marinademix uit het pak Indiase kip tandoori met de olie. Voeg de kipfilet toe en marineer 5 min.

4
4

Kook ondertussen de rijst uit hetzelfde pak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar.

5
5
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de rest van de olie in een wok en bak de winterpeen 2 min. Voeg de kipfilet toe en bak 2 min. mee.

6
6
  • 300 ml kraanwater

Doe de sausmix uit het pak Indiase kip tandoori en het water erbij en breng al roerend aan de kook.

7
7
  • 125 ml crème fraîche

Kook 1 min., voeg de crème fraîche toe en verwarm nog 1 min.

8
8

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep er de kip tandoori bij. Serveer met de broccoli.

variatietip:

Snijd de broccoli klein en meng door de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.