In­di­a­se kip in ker­rie­saus

Tikka masala is een Indiase klassieker, die je met én zonder rijst kunt eten.

(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Tikka masala is een Indiase klassieker, die je met én zonder rijst kunt eten. 4 personen
3 93

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in blokjes. Pel en snipper de ui. Maak de sperziebonen schoon, was ze en halveer ze. Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes was ze. Schil de aardappels en snijd in blokjes.
  2. Kook de sperziebonen, bloemkool en aardappels in een afgedekte pan in ca. 10 min. gaar. Verhit intussen de boter in een braadban. Bak de kip rondom bruin. Voeg de ui toe en fruit ca. 2 min. mee.
  3. Schenk de saus uit de pot bij de kip. Schud de pot met het water en de deksel erop en voeg de inhoud bij de kip. Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Knip de koriander fijn.
  4. Giet de aardappels en groenten af, voeg bij de kip in de pan en warm ca. 3 min. mee. Verwarm intussen de papadums volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het gerecht over in een schaal en bestrooi met tomaat en koriander. Lekker met basmatirijst, pappadums en mangochutney.

kookstaptip:

Pappadums: Dit zijn platte, knapperige en brosse broodjes die in verschillende groottes verkrijgbaar zijn. Ze worden in de Indiase keuken geserveerd als onderdeel van de maaltijd, maar ook als brood om in sauzen te dippen. Kijk eerst op de gebruiksaanwijzing. Sommige soorten moeten eerst nog worden afgebakken in de magnetron, oven of frituurpan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Indiase kip in kerriesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se kip in ker­rie­saus

1
1
  • 500 g kipfilet
  • 1 ui
  • 200 g sperziebonen
  • 1 bloemkool
  • 2 vastkokende aardappelen

Snijd de kip in blokjes. Pel en snipper de ui. Maak de sperziebonen schoon, was ze en halveer ze. Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes was ze. Schil de aardappels en snijd in blokjes.

2
2
  • 30 g boter

Kook de sperziebonen, bloemkool en aardappels in een afgedekte pan in ca. 10 min. gaar. Verhit intussen de boter in een braadban. Bak de kip rondom bruin. Voeg de ui toe en fruit ca. 2 min. mee.

3
3
  • 400 ml Indiase kerriesaus Tikka Masala
  • 1 dl water
  • 1 tomaat
  • 4 takjes koriander

Schenk de saus uit de pot bij de kip. Schud de pot met het water en de deksel erop en voeg de inhoud bij de kip. Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Knip de koriander fijn.

4
4
  • 100 g pappadums naturel

Giet de aardappels en groenten af, voeg bij de kip in de pan en warm ca. 3 min. mee. Verwarm intussen de papadums volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het gerecht over in een schaal en bestrooi met tomaat en koriander.

5
5

Lekker met basmatirijst, pappadums en mangochutney.

kookstaptip:

Pappadums: Dit zijn platte, knapperige en brosse broodjes die in verschillende groottes verkrijgbaar zijn. Ze worden in de Indiase keuken geserveerd als onderdeel van de maaltijd, maar ook als brood om in sauzen te dippen. Kijk eerst op de gebruiksaanwijzing. Sommige soorten moeten eerst nog worden afgebakken in de magnetron, oven of frituurpan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.