Groen­te­cur­ry met ei

(117)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 117

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de eieren in 6-8 min. bijna hard. Kook de sperziebonen in 3-5 min. gaar.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd de kool in vieren en snijd de harde stronk weg. Snijd de stukken kool daarna in dunne repen. Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en de spitskool 2-3 min.
  3. Giet de sperziebonen af en schep ze door de groenten. Roerbak nog 1-2 min. en schep dan de tikka masala erdoor. Warm de groentecurry op zacht vuur nog 2-3 min. door. Pel de eieren en halveer ze. Schep de rijst op de borden en verdeel de groentecurry erover. Leg de eieren erop.
video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 102 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 2.090 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Groentecurry met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­cur­ry met ei

1
1
  • 400 g rijst

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

2
2
  • 6 eieren

Kook de eieren in 6-8 min. bijna hard.

3
3
  • 450 g sperziebonen

Kook de sperziebonen in 3-5 min. gaar.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

4
4
  • 1 spitskool

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd de kool in vieren en snijd de harde stronk weg. Snijd de stukken kool daarna in dunne repen.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

5
5
  • 1 ui

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 2 el olie

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en de spitskool 2-3 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

7
7
  • 520 g Indiase kerriesaus Tikka Masala

Giet de sperziebonen af en schep ze door de groenten. Roerbak nog 1-2 min. en schep dan de tikka masala erdoor.

8
8

Warm de groentecurry op zacht vuur nog 2-3 min. door. Pel de eieren en halveer ze.

9
9

Schep de rijst op de borden en verdeel de groentecurry erover. Leg de eieren erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.