Wit­lof met ker­rie­saus

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 28

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Witlof schoonmaken en bittere kern verwijderen. Struikjes in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen rijst in ca. 8 minuten gaar koken en daarna 15 minuten afgedekt laten staan. In koekenpan boter verhitten en rundervinken in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen kerriesaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Rozijnen door saus roeren. Struikjes witlof laten uitlekken en op vier borden naast rundervink leggen. Kerriesaus erover schenken en rijst naast rundervink scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.