Ge­bak­ken tofu met zoe­te chi­li­saus

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking klaar. Snijd de tofu in 8 plakken en dep goed droog. Klop de eieren los met zout, peper en sambal. Leg de tofu 5 min. in het eimengsel, keer regelmatig. Strooi bloem op een pad bord en wentel de tofuplakken erdoor.
  2. Verhit 3/4 van de olie in een wok en bak de roerbakmix, schep regelmatig om. Voeg de chilisaus toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu in 5 min. knapperig. Serveer de tofu met rijst en groente.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 126 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 50-51

Gebakken tofu met zoete chilisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken tofu met zoe­te chi­li­saus

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 375 g tofu

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking klaar. Snijd de tofu in 8 plakken en dep goed droog.

2
2
  • 2 eieren
  • 2 el sambal oelek

Klop de eieren los met zout, peper en sambal. Leg de tofu 5 min. in het eimengsel, keer regelmatig.

3
3
  • 5 el bloem

Strooi bloem op een pad bord en wentel de tofuplakken erdoor.

4
4
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 zakken oosterse roerbakmix
  • 200 ml zoete chilisaus

Verhit de olie in een wok en bak de roerbakmix, schep regelmatig om. Voeg de chilisaus toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu in 5 min. knapperig. Serveer de tofu met rijst en groente.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.