Wok­mie met chi­li­saus en tofuk­ro­kant­jes

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 8

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tofu afgieten en in plakken van 7 mm snijden. Sojasaus in plat bord gieten en plakken tofu 10 min. marineren, halverwege keren. Mie volgens aanwijzingen op verpakking beetgaar koken, boven vergiet afgieten en met koud water afspoelen. Ei klutsen in kom en bloem op schotel strooien. Tofuplakken eerst door ei en dan door bloem halen. Overtollig bloem eraf kloppen. 3 el olie in koekenpan verhitten en tofu hierin ca. 8 min. knapperig bakken. Halverwege keren. In wok rest olie verhitten. Wokgroente 4 min. wokken, mie toevoegen en nog eens 4 min. goed doorwarmen. Chilisaus erover gieten en omscheppen. Chilisaus achterhouden voor garnering. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen. Op bord scheppen, tofu-krokantjes erbij geven. Eventueel nog 1 tl chilisaus erover schenken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.