Ket­ja­prijst uit de wok met ge­bak­ken tofu

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en dep droog met keukenpapier. Schil de gemberwortel en rasp fijn. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag olie. Bak de tofu aan elke kant ca. 3 min. Voeg de sambal en ketjap toe aan de tofu en laat op laag vuur staan.
  2. Verwarm de rest van olie in een wok en roerbak de roerbakmix en gember ca. 5 min. Voeg gekookte rijst toe en de rest van de ketjap en laat door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de ketjaprijst over borden. Leg de plakken tofu erop en bestrooi met gebakken uitjes.

combinatietip:

Lekker met atjar

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 34-35

Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ket­ja­prijst uit de wok met ge­bak­ken tofu

1
1
  • 300 g snelkookrijst
  • 375 g tofu

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en dep droog met keukenpapier.

2
2
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 3 el zonnebloemolie

Schil de gemberwortel en rasp fijn. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag olie. Bak de tofu aan elke kant ca. 3 min.

3
3
  • 1 tl sambal oelek
  • 5 el ketjap manis
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g roerbakmix

Voeg de sambal en ketjap toe aan de tofu en laat op laag vuur staan. Verwarm de rest van olie in een wok en roerbak de roerbakmix en gember ca. 5 min.

4
4
  • 1 el ketjap manis

Voeg gekookte rijst toe en de rest van de ketjap en laat door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 50 g gebakken uitjes

Verdeel de ketjaprijst over borden. Leg de plakken tofu erop en bestrooi met gebakken uitjes.

combinatietip:

Lekker met atjar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.