Zoet-pi­kan­te tofu met ge­bak­ken mie

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de knoflook. Schep de tofublokjes om met 2 el vocht uit de pot Peppadew, de ketjap en de knoflook. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep ze om met de wokolie. Laat de tofublokjes uitlekken, vang de marinade op.
  2. Verhit de wokolie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. Voeg de ananas, de peppadew en de tofu toe en roerbak 3 min. Schenk de marinade erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Bak intussen in een braadpan of diepe koekenpan de mie al omscheppend 3 min.
  3. Verdeel de mie over 4 diepe borden of kommen en schep de tofu met groenten erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 52-53

Zoet-pikante tofu met gebakken mie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet-pi­kan­te tofu met ge­bak­ken mie

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 375 g tofu
  • 60 ml ketjap

Pers de knoflook. Schep de tofublokjes om met 2 el vocht uit de pot Peppadew, de ketjap en de knoflook.

2
2
  • 300 g mienestjes
  • 1 el oosterse wokolie

Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep ze om met de wokolie. Laat de tofublokjes uitlekken, vang de marinade op.

3
3
  • 2 el oosterse wokolie
  • 400 g oosterse wokgroente
  • 250 g ananasstukjes

Verhit de wokolie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. Voeg de ananas, de peppadew en de tofu toe en roerbak 3 min.

4
4

Schenk de marinade erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Bak intussen in een braadpan of diepe koekenpan de mie al omscheppend 3 min.

6
6

Verdeel de mie over 4 diepe borden of kommen en schep de tofu met groenten erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.