Knap­pe­ri­ge tofu­bal­le­tjes met zoe­te chi­li­saus

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
2 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tofu laten uitlekken en droogdeppen, eventueel erin knijpen om overtollig vocht te verwijderen. Tofu, ei en sojasaus met zout en peper naar smaak pureren met staafmixer of keukenmachine. Bloem door tofumengsel roeren. Paddestoelen en norivellen erdoor scheppen. Van tofu ca. 20 kleine balletjes draaien. Frituurpan met olie tot 175 °C verhitten. Tofuballetjes per 5-6 tegelijk langzaam in frituurvet laten zakken en in 3-4 min. goudbruin en gaar frituren. Rest van tofuballetjes op zelfde wijze bereiden. Balletjes op keukenpapier laten uitlekken en lauwwarm of koud met zoete chilisaus serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.