Do­nut uit de oven

  • nagerecht
  • 12 stuks
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(138)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
4 138

Ingrediënten

Keukenspullen
  • donutplaat voor 12 stuks, ingevet
  • plastic of papieren zak

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Broodmix in kom overdoen. Van boter 25 g laten smelten. Gesmolten boter, ei en vanillesuiker en eventueel citroenrasp door melk roeren. Melkmengsel bij broodmix schenken en geheel met mixer of met de hand tot een soepel deeg kneden (deeg mag niet meer plakken, evt. enkele eetlepels extra broodmix toevoegen).
  2. Deeg in 12 porties verdelen. Elke portie tot balletje vormen en in donutvorm drukken (donutvorm zorgt ervoor dat er een gat in het midden ontstaat). Deeg in ca. 30 min. laten rijzen, tot omvang is verdubbeld. Oven voorverwarmen op 200 °C.
  3. Donuts in midden van oven in ca. 15 min. gaarbakken. Intussen rest van boter laten smelten en in grote schaal overdoen. Donuts uit oven nemen en (warm) door gesmolten boter wentelen, tot donut rondom met boter bedekt is. Fijne suiker in zak doen, donuts toevoegen en zak sluiten. Zak schudden, zodat elke donut rondom een laagje suiker heeft.
Voedingswaarden (per stuk)
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.