Ap­pel­pan­nen­koek uit de oven

Pannenkoek deluxe, zo lekker heb je ze nog nooit geproefd.

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Pannenkoek deluxe, zo lekker heb je ze nog nooit geproefd. 4 personen
4 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenvaste koekenpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Verhit de boter in de ovenvaste koekenpan. Voeg de honing toe en roer tot deze is opgelost. Bak de appelpartjes ca. 3 min. op middelhoog vuur.
  2. Meng in een kom de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk de eieren en melk toe. Klop met een garde tot een glad beslag. Schenk het beslag over de appels en zet de pan in de oven. Bak de pannenkoek in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Snijd in punten en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Appelpannenkoek uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­pan­nen­koek uit de oven

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
  • 4 friszure appels

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes.

3
  • 50 g boter
  • 3 el honing

Verhit de boter in de ovenvaste koekenpan. Voeg de honing toe en roer tot deze is opgelost. Bak de appelpartjes ca. 3 min. op middelhoog vuur.

4
  • 90 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 4 eieren
  • 200 ml melk

Meng in een kom de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk de eieren en melk toe. Klop met een garde tot een glad beslag.

5

Schenk het beslag over de appels en zet de pan in de oven. Bak de pannenkoek in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

6

Snijd in punten en serveer direct. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.