Ap­pel­ga­let­te

Waan je in een echt Frans restaurant als dit dessert op tafel komt.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Waan je in een echt Frans restaurant als dit dessert op tafel komt. 10 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem boven een ruime kom en voeg de kaneel, basterdsuiker en het zout toe. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek daar 1 ei in. Meng door elkaar.
  2. Snijd de boter in blokjes en kneed met koele handen het bloemmengsel tot een deegbal. Pak de deegbal in vershoudfolie in en laat buiten de koelkast 30 min. rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en ½ cm dik.
  4. Snijd de spijs in dunne plakjes. Bedek het deeg ermee en laat 4 cm van de rand vrij.
  5. Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Kerf elk appelpartje aan de bolle kant 5 keer in. Leg de appels op de spijs en besprenkel met het citroensap.
  6. Buig de onbelegde rand van het deeg met behulp van het bakpapier naar binnen toe over het fruit. Splits het tweede ei en bestrijk de deegranden met de eidooier. Bestrooi de galette met de kaneelsuiker.
  7. Bak de galette in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Serveer in punten met wat crème fraîche erop of ernaast.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Appelgalette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­ga­let­te

1
1
  • 250 g tarwebloem
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • ½ tl zout

Zeef de bloem boven een ruime kom en voeg de kaneel, basterdsuiker en het zout toe.

2
2
  • 1 ei

Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek daar het ei in. Meng door elkaar.

3
3
  • 125 g koude boter

Snijd de boter in blokjes en kneed met koele handen het bloemmengsel tot een deegbal.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

4
4

Pak de deegbal in vershoudfolie in en laat buiten de koelkast 30 min. rusten.

5
5

Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en ½ cm dik.

6
6
  • 150 g amandelspijs

Snijd de spijs in dunne plakjes. Bedek het deeg ermee en laat 4 cm van de rand vrij.

7
7
  • 800 g friszure appels

Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis.

8
8
  • 2 el citroensap

Kerf elk appelpartje aan de bolle kant 5 keer in. Leg de appels op de spijs en besprenkel met het citroensap.

9
9

Buig de onbelegde rand van het deeg met behulp van het bakpapier naar binnen toe over het fruit.

10
10
  • 1 ei
  • 3 el kaneelsuiker

Splits het ei en bestrijk de deegranden met de eidooier. Bestrooi de galette met de kaneelsuiker.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

11
11

Bak de galette in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

12
12
  • 200 g crème fraîche

Serveer in punten met wat crème fraîche erop of ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.