Oma's klas­sie­ke ap­pel­taart

  • gebak
  • 12 stuks
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 1 u. 45 min. wachten
(259)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 12 stuks
3 259

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boter in blokjes. Klop het ei los. Meng in een keukenmachine de bloem, ¾ van de basterdsuiker, boter, helft van het ei en het zout snel tot een samenhangend deeg. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne schijfjes en meng met ⅔ van het griesmeel, de koekkruiden, rozijnen en de rest van de suiker.
  3. Rol op een met bloem bestoven werkvlak ⅔ van het deeg uit tot een ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Snijd de korst van het brood en snijd in kleine blokjes. Verdeel met de rest van het griesmeel over de bodem. Schep het appelmengsel in de taartvorm.
  4. Rol de rest van het deeg uit, snijd in repen en leg in een vlechtvorm op de appelvulling. Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin.

combinatietip:

Lekker met een bol vanilleijs.

video

Ap­pel-bes­sen­taart bak­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Oma's klassieke appeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oma's klas­sie­ke ap­pel­taart

1
1
  • 175 g koude boter
  • 1 ei

Snijd de boter in blokjes. Klop het ei los.

2
2
  • 300 g bloem
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout

Meng in een keukenmachine de bloem, basterdsuiker, boter, helft van het ei en het zout snel tot een samenhangend deeg.

Tip: of bloem met suiker mengen, met twee messen boter erdoor snijden en geheel daarna met koele hand tot deegbal kneden.

3
3

Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.

4
4

Verwarm de oven voor op 175 °C.

5
5
  • 4 braeburn appels
  • 3 Granny Smith appels
  • 2 el griesmeel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 100 g rozijnen
  • 50 g witte basterdsuiker

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne schijfjes en meng met het griesmeel, de koekkruiden, rozijnen en de suiker.

6
6
  • 2 g bloem
  • 2 g koude boter

Rol op een met bloem bestoven werkvlak ⅔ van het deeg uit tot een ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg.

7
7
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 el griesmeel

Snijd de korst van het brood en snijd in kleine blokjes. Verdeel met de griesmeel over de bodem. Schep het appelmengsel in de taartvorm.

8
8

Rol de rest van het deeg uit, snijd in repen en leg in een vlechtvorm op de appelvulling. Bestrijk het deeg met de rest van het ei.

9
9

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin.

combinatietip:

Lekker met een bol vanilleijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.