Ro­de­kool­stamp­pot met ka­bel­jauw

Krokant gebakken witvis en rodekool? Best friends forever.

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Krokant gebakken witvis en rodekool? Best friends forever. 4 personen
3 98

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Snijd ondertussen de ui fijn en de rode kool in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de rodekool en de honing 10 min. al omscheppend op hoog vuur, tot de kool beetgaar is. Voeg de azijn toe en schep om. Verhit in een andere pan 40 g boter. Verdeel de vis over het aantal personen. Bestuif de vis met bloem en bak in 6 min. gaar. Keer halverwege. Giet de aardappelen af, vang wat kookvocht op. Stamp ze met de rest van de boter en de melk tot een puree. Snijd de appel in blokjes. Schep de kool en de appel erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de vis.

bewaartip:

U kunt de stamppot invriezen, maar de vis bakt u vlak voor het serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rodekoolstamppot met kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­stamp­pot met ka­bel­jauw

1
1
  • 1 kg aardappelen
  • 1 rode ui
  • ½ rodekool

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Snijd ondertussen de ui fijn en de rode kool in reepjes.

2
2
  • 2 el olie
  • 1 el honing
  • 75 g boter

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de rodekool en de honing 10 min. al omscheppend op hoog vuur, tot de kool beetgaar is. Voeg de azijn toe en schep om.

3
3
  • 75 g boter
  • 600 g kabeljauw

Verhit in een andere pan 40 g boter. Verdeel de vis over het aantal personen. Bestuif de vis met bloem en bak in 6 min. gaar. Keer halverwege. Giet de aardappelen af, vang wat kookvocht op. Stamp ze met de rest van de boter en de melk tot een puree.

4
4
  • 2 el bloem
  • 100 ml melk
  • 1 groene appel

Snijd de appel in blokjes. Schep de kool en de appel erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de vis.

bewaartip:

U kunt de stamppot invriezen, maar de vis bakt u vlak voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.