Brood­pud­ding met abri­ko­zen

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 °C. Besmeer 4 sneetjes brood met de boter en 4 sneetjes brood met de abrikozenjam. Snijd het brood in stukjes en schep in de ovenschaal om met de reepjes abrikoos. Klop in een grote kom de eieren los met 1 zakje vanillesuiker en de kaneel. Roer de melk erdoor en schenk dit mengsel over het brood in de ovenschaal. Laat even staan en strooi er dan het andere zakje vanillesuiker over. Laat de broodpudding in het midden van de oven in 30 min. gaar worden. Verdeel over 4 schaaltjes. De broodpudding is zowel warm als koud heel smakelijk.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.