Pe­per­kip uit de oven

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • cocktailprikker
  • keukenpapier
  • ronde ovenschaal (Ø 27 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm oven voor op 200 °C. Pel sjalotje en snipper fijn. Boen citroen schoon en rasp helft van schil fijn. Snijd korstjes van brood en maal tot kruim in keukenmachine. Knip peterselie erboven fijn, ris takjes van tijm. Meng sjalotje, citroenrasp, ei en melk door kruim. Wrijf buikholte van kip droog met keukenpapier. Vul kip met mengsel. Maak holte dicht met cocktailprikker. Vet ovenschaal in met helft van boter. Laat rest van boter smelten in magnetron. Maal zwarte peper royaal boven gesmolten boter. Bestrijk buitenkant van kip met peperboter. Leg kip in ovenschaal en bak in midden van oven in ca. 1 uur en 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi tien minuten voor einde baktijd kip met zeezout. Serveer kip op warme schaal. Lekker met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Peperkip uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­per­kip uit de oven

1
1
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • 2 sneetjes witbrood
  • 4 takjes peterselie
  • ½ zakje verse tijm

Verwarm oven voor op 200 °C. Pel sjalotje en snipper fijn. Boen citroen schoon en rasp helft van schil fijn. Snijd korstjes van brood en maal tot kruim in keukenmachine. Knip peterselie erboven fijn, ris takjes van tijm.

2
2
  • 1 ei
  • ½ dl melk
  • 1 kip
  • 4 el boter

Meng sjalotje, citroenrasp, ei en melk door kruim. Wrijf buikholte van kip droog met keukenpapier. Vul kip met mengsel. Maak holte dicht met cocktailprikker. Vet ovenschaal in met helft van boter. Laat rest van boter smelten in magnetron.

3
3

Maal zwarte peper royaal boven gesmolten boter. Bestrijk buitenkant van kip met peperboter. Leg kip in ovenschaal en bak in midden van oven in ca. 1 uur en 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi tien minuten voor einde baktijd kip met zeezout.

4
4

Serveer kip op warme schaal. Lekker met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.