In ro­de wijn ge­po­cheer­de vij­gen met va­nil­le­ma­s­car­po­ne

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
3 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Citroen schoonboenen en met dunschiller 4 repen van schil trekken. In pan (zo groot dat 12 vijgen precies naast elkaar erin passen) wijn met citroenschil, suiker, kruidnagels en kaneelstokje aan de kook brengen. Vuur laag draaien zodat wijn onder kookpunt blijft. Vijgen in wijn laten zakken en in 10 min. gaar laten worden. Drijvende vijgen halverwege voorzichtig keren in wijn. Vuur uitdraaien en vijgen in wijn laten afkoelen. Met scherp mesje vanillestokje opensnijden, openvouwen en met punt van mes merg eruit schrapen. In kom merg en basterdsuiker naar smaak door mascarpone roeren. Vijgen en mascarpone afgedekt in koelkast zetten.
  2. Vijgen op kamertemperatuur serveren of iets verwarmen. In zes diepe borden 2 vijgen leggen en wat wijn scheppen. Garneren met frambozen. Op elk bord tussen vijgen ovale balletjes mascarpone scheppen door lepel in warm water te dompelen en met draaiende beweging mascarpone op te scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.