Aard­bei­en­sor­bet­ijs met wijn

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans nagerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • plastic vriesdoos inhoud 1 1/2 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Wijn in een pan schenken en suiker, kaneelstokje en kruidnagels toevoegen. Sinaasappel schoonboenen en schil er dun vanaf schillen. Schil in pan met wijn leggen. Geheel zachtjes aan de kook brengen en wijnmengsel op middelhoog vuur in ca. 20 minuten tot helft laten inkoken. Pan van vuur nemen en wijnmengsel laten afkoelen. Intussen kroontjes van aardbeien verwijderen en 600 g aardbeien pureren met behulp van keukenmachine of staafmixer. Wijnmengsel zeven en aardbeienpuree door afgekoeld wijnmengsel scheppen. Mengsel in een plastic vriesdoos doen en in vriezer zetten. In ca. 5 uur laten invriezen en elk uur goed omscheppen.
  2. Kroontjes van rest van aardbeien verwijderen en aardbeien in partjes snijden. Partjes over vier coupes verdelen. Sorbetijs met ijsbolletjestang uit doos scheppen en bolletjes over aardbeien in coupes verdelen. Garneren met blaadjes verse munt.

Tip:

Aardbeiensorbetijs kan ook worden gemaakt met behulp van een ijsmachine. Het aardbeienmengsel bereiden zoals beschreven bij 'voorbereiden'. Vervolgens aardbeienmengsel in ijsmachine schenken en in ca. 45 minuten tot ijs laten draaien. IJs in plastic vriesdoos scheppen en tot gebruik in vriezer bewaren. Zie onder het kopje 'bereiden' voor de verdere bereidingswijze.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.