Vers en ge­droogd fruit in ro­de-wijn­si­roop

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans nagerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. 1 Sinaasappel onder stromend water goed schoonboenen en reepje sinaasappelschil van ca. 5 cm eraf snijden. In pannetje wijn met sinaasappelschil, suiker, kaneelstokje en kruidnagels aan de kook brengen. Vuur iets lager zetten en geheel in ca. 5 minuten iets laten inkoken.Intussen appels en peren schillen en in partjes snijden. Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en in plakken snijden. Tutti frutti aan wijnsiroop toevoegen en ca. 5 minuten meekoken. Vers fruit toevoegen en geheel op laag vuur afgedekt ca. 20 minuten koken tot fruit zacht is, regelmatig omscheppen. Fruit in siroop laten afkoelen en tot gebruik in koelkast zetten.
  2. Pistachenoten grof hakken. Fruit met siroop (arrope) in kommetjes scheppen en bestrooien met pistachenoten.

Tip:

Arrope is ook lauwwarm lekker. Afkoelen in de koelkast is dan niet nodig.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.