Ci­troen-va­nil­le­ma­s­car­po­ne met bos­vruch­ten

(365)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 365

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de pistachenoten grof en rooster ze in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 4 min. Laat afkoelen op een bord. Ris de bessen van de steeltjes en pureer ⅔ van de bessen met de staafmixer. Druk de puree met een pollepel door een zeef en vang het sap op. Zet borden klaar.
  2. Wentel de lange vingers door het sap en leg op elk bord 3 lange vingers naast elkaar. Klop de slagroom iets dikker dan yoghurt. Zet in de koelkast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit.
  3. Meng de mascarpone, het rasp, de suiker en het vanillemerg. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel en verdeel dit over de lange vingers. Verdeel de rest van de bessen, frambozen, bramen en de pistachenoten erover.
video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Citroen-vanillemascarpone met bosvruchten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen-va­nil­le­ma­s­car­po­ne met bos­vruch­ten

1
1
  • 30 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes

Hak de pistachenoten grof en rooster ze in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 4 min. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 200 g rode bessen

Ris de bessen van de steeltjes en pureer de bessen met de staafmixer. Druk de puree met een pollepel door een zeef en vang het sap op.

3
3
  • 12 lange vingers

Zet borden klaar. Wentel de lange vingers door het sap en leg op elk bord 3 lange vingers naast elkaar.

4
4
  • 125 ml slagroom
  • 1 citroen

Klop de slagroom iets dikker dan yoghurt. Zet in de koelkast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen.

5
5
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit.

6
6
  • 125 ml mascarpone
  • 50 g witte basterdsuiker

Meng de mascarpone, het rasp, de suiker en het vanillemerg. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel en verdeel dit over de lange vingers.

7
7
  • 100 g rode bessen
  • 150 g frambozen
  • 150 g bramen

Verdeel de bessen, frambozen, bramen en de pistachenoten erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.