Ro­de-wijn­ge­lei met bra­men en va­nil­lesaus

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • puddingvorm inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan (geen aluminium!) wijn met sinaasappel, vanillestokje, kruidnagels en kaneelstokje aan de kook brengen en op zacht vuur ca. 10 min. laten pruttelen. Gelatine ca. 5 min. weken in ruim koud water. Sinaasappel, kruiden en vanillestokje uit wijn verwijderen, vanillestokje bewaren. Suiker al roerend oplossen in warme wijn. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in wijn oplossen. Pan in bak met koud water zetten tot wijn geleiachtig wordt. Bramen erdoor scheppen. In ingevette puddingvorm scheppen en in koelkast wijngelei in ca. 3 uur laten opstijven. Met mes merg uit vanillestokje schrapen en in kom doen. Slagroom en vanillevla toevoegen en alles met handmixer tot romige saus kloppen. Platte schaal op puddingvorm leggen, samen keren en wijngelei op schaal laten glijden. Vanillesaus erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.