Ge­bak­ken kool­ra­bi met kar­de­mom en gei­ten­kaas

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bieslook fijnsnijden, 8 sprieten apart houden. In kom crème fraîche met vork door zachte geitenkaas prakken. Bieslook erdoor roeren en mengsel op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Harde steeltjes van waterkers verwijderen. In schaal waterkers omscheppen met olie, mespunt zout en versgemalen peper.
  2. Aardappelzetmeel, poedersuiker, kardemom, 1/2 tl zout en mespunt versgemalen peper met 2-3 el water tot beslag roeren, zo dik als yoghurt. Koolrabi's schillen en in dunne plakjes snijden of schaven. In twee koekenpannen met antiaanbaklaag beetje boter verhitten. Helft van plakjes koolrabi snel door beslag halen of met behulp van kwastje met beslag bestrijken.
  3. In twee koekenpannen plakjes koolrabi dakpansgewijs op elkaar leggen, in vorm van kleine, open cirkel ('kransje'). Koolrabi op matig vuur in 10 min. goudbruin bakken en (bijvoorbeeld met behulp van deksel) halverwege voorzichtig omdraaien. Waterkers over warme borden verdelen. Koolrabikoekjes elk voorzichtig op waterkers laten glijden. Overtollig vet wegdeppen met keukenpapier en onder aluminiumfolie warmhouden. Zo nog 2 koekjes bakken.
  4. Met behulp van twee in heet water gedoopte dessertlepels 4 ovale bolletjes ('quenelles') van geitenkaasmengsel vormen. In midden van elk koolrabikransje bolletje geitenkaas leggen en garneren met sprieten bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.