Ge­bak­ken wit­lof met gei­ten­kaas en drui­ven

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ovengrill voorverwarmen. Witlof in lengte halveren en harde kern wegsnijden. In koekenpan olie verhitten en witlof op snijvlak erin leggen. Witlof in 4-5 min. bruinbakken, met spatel voorzichtig keren en witlof in nog 4-5 min. gaarbakken. Plakken geitenkaas op met bakpapier beklede grillplaat 10 cm onder hete grill schuiven en in 4-5 min. licht laten kleuren. Parten witlof uit pan nemen en met snijvlak naar boven op twee warme borden leggen. Zout en peper erover strooien. In bakvet van witlof druiven 1-2 min. bakken. Blaadjes basilicum in reepjes snijden. Warme geitenkaas met spatel op witlof leggen en druiven erover verdelen. Basilicum over druiven strooien. Lekker met aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.