Ge­ma­ri­neer­de moz­za­rel­la

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mozzarella in plakken snijden en in zeef laten uitlekken. Op platte serveerschaal uitspreiden. Citroen schoonboenen en schil zeer fijn raspen. Helft van citroen uitpersen en sap met rasp door crème fraîche roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kruiden grof snijden. Crème fraîche over mozzarella uitsmeren en bestrooien met kruiden. Gerecht besprenkelen met olijfolie en eventueel wat extra zout en peper erover strooien. Lekker met focaccia.

Tip:

Voor pittige mozzarella: rasp de citroenschil grof en snijd 1 rode peper in piepkleine blokjes. Strooi de rasp en blokjes rode peper over de mozzarella en bedruppel met olijfolie extra vierge. Strooi er grof gemalen zeezout over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.