To­ren­tje van moz­za­rel­la en Gal­lia­ham

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ringvorm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ovengrill voorverwarmen. Boven- en onderkant van tomaten snijden, tomaten in 4 mooie plakken snijden. Plakken op bakplaat leggen en besprenkelen met basilicumolie, zout en peper. Tomaten onder grill ca. 2 minuten roosteren en laten afkoelen. Intussen mozzarella afgieten en in blokjes snijden. Bestrooien met zout en peper. Rucola grof snijden. Plakken ham in lengte dubbelvouwen. Steeltjes van basilicum plukken, grote bladeren grof scheuren. Ringvorm op bord zetten en plak tomaat erin leggen. Laagje rucola op tomaat leggen. Hierop kwart van mozzarellablokjes leggen, beetje aandrukken. Afdekken met plak tomaat. Ringvorm voorzichtig omhoog trekken en verwijderen. Rond slatorentje rand van 2 repen ham maken. Zo nog 3 torentjes maken. Basilicumblaadjes rondom strooien en als garnering grof peper boven borden malen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.