Oven­scho­tel met gei­ten­kaas en kool­ra­bi

Deze ovenschotel maak je in het voorjaar met koolrabi's van Hollandse bodem.

(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Deze ovenschotel maak je in het voorjaar met koolrabi's van Hollandse bodem. 4 personen
3 133

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hoge ovenschaal (ca. 4 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de koolrabi's en snijd in dunne plakken. Snijd de schoongeboende aardappelen in de lengte in dunne plakken. Bak het katenspek uit in een koekenpan met antiaanbaklaag en laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers, houd een paar blaadjes waterkers achter voor garnering en snijd de rest fijn. Snijd de tomaten in dunne plakken.
  2. Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappel over de schaal. Maak daarop een laag met de helft van de koolrabi en de helft van het spek. Verkruimel de helft van de geitenkaas erboven en verdeel de helft van de waterkers erover. Verdeel de rest van de aardappel, koolrabi en spek erover. Verkruimel de rest van de geitenkaas erboven en verdeel de rest van de waterkers erover. Schenk de slagroom erover en dek af met de plakken tomaat.
  3. Besprenkel met de olie, bestrooi met peper en zout en bak de ovenschotel ca. 1 uur in het midden van de oven totdat alle groenten gaar zijn. Garneer met de achtergehouden waterkers.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met geitenkaas en koolrabi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met gei­ten­kaas en kool­ra­bi

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 3 koolrabi's
  • 4 grote aardappelen

Schil de koolrabi's en snijd in dunne plakken. Snijd de schoongeboende aardappelen in de lengte in dunne plakken.

3
  • 100 g katenspek

Bak het katenspek uit in een koekenpan met antiaanbaklaag en laat uitlekken op keukenpapier.

4
  • 75 g waterkers

Verwijder de grove takjes van de waterkers, houd een paar blaadjes waterkers achter voor garnering en snijd de rest fijn.

5
  • 4 tomaten

Snijd de tomaten in dunne plakken.

6
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappel over de schaal. Maak daarop een laag met de helft van de koolrabi en de helft van het spek.

7
  • 125 g zachte geitenkaas

Verkruimel de geitenkaas erboven en verdeel de helft van de waterkers erover. Verdeel de rest van de aardappel, koolrabi en spek erover.

8
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 200 ml slagroom

Verkruimel de geitenkaas erboven en verdeel de rest van de waterkers erover. Schenk de slagroom erover en dek af met de plakken tomaat.

9
  • 3 el olijfolie

Besprenkel met de olie, bestrooi met peper en zout en bak de ovenschotel ca. 1 uur in het midden van de oven totdat alle groenten gaar zijn.

10

Garneer met de achtergehouden waterkers. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.