Kool­ra­bi­taartje met gei­ten­kaas en ap­pel

Dit zoet-pittige torentje is bijzonder mooi én bijzonder lekker.

(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit zoet-pittige torentje is bijzonder mooi én bijzonder lekker. 4 personen
3 199

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • appelboor, bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Schil de koolrabi’s en snijd ze elk in 6 gelijke plakjes. Kook de koolrabi 7 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
  3. Hak de walnoten grof. Brokkel de geitenkaas boven een kom en meng met de boter, rozemarijn en walnoten. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor en snijd de appels in 10 dunne plakken.
  4. Leg de 4 grootste plakken koolrabi op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en verdeel er 1 flinke eetlepel van het geitenkaasmengsel over. Dek elke plak koolrabi af met 2 plakken appel en leg hierop weer 1 plak koolrabi, peper en zout en geitenkaas. Vervolg met 2 plakken appel, 1 plak koolrabi, peper en zout, geitenkaas en 1 plak appel. Bestrooi met de basterdsuiker en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  5. Garneer met wat verse rozemarijn. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 265 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Koolrabitaartje met geitenkaas en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­ra­bi­taartje met gei­ten­kaas en ap­pel

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
  • 2 koolrabi's

Schil de koolrabi’s en snijd ze elk in 6 gelijke plakjes.

3

Kook de koolrabi 7 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.

4
  • 60 g walnoten
  • 250 g geitenkaas
  • ½ tl gedroogde rozemarijn
  • 40 g boter

Hak de walnoten grof. Brokkel de geitenkaas boven een kom en meng met de boter, rozemarijn en walnoten. Breng op smaak met peper en zout.

5
  • 2 friszoete appels

Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor en snijd de appels in 10 dunne plakken.

6

Leg de 4 grootste plakken koolrabi op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en verdeel er 1 flinke el van het geitenkaasmengsel over.

7

Dek elke plak koolrabi af met 2 plakken appel en leg hierop weer 1 plak koolrabi, peper en zout en geitenkaas.

8
  • 2 el witte basterdsuiker

Vervolg met 2 plakken appel, 1 plak koolrabi, peper en zout, geitenkaas en 1 plak appel. Bestrooi met de basterdsuiker en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

9
  • 4 takjes rozemarijn

Garneer met wat verse rozemarijn. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.