Oven­scho­tel met ven­kel en zach­te gei­ten­kaas

Dat de zachte anijssmaak prima samengaat met geitenkaas bewijst dit gerecht. Lekker met krieltjes.

(216)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dat de zachte anijssmaak prima samengaat met geitenkaas bewijst dit gerecht. Lekker met krieltjes. 4 personen
3 216

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de prei schoon en snijd in grove stukken. Leg naast elkaar in de hapjespan. Snijd de helft van de boter in blokjes. Verdeel de boter erover en laat de prei afgedekt 15 min. op laag vuur stoven. Draai tussentijds eenmaal om. Voeg de room, peper en zout toe en kook de prei nog 5 min. zachtjes.
  2. Snijd de venkel schoon in 4 tot 8 parten, bewaar het groen. Kook de venkel in ruim water met zout in 6-8 min. beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.
  3. Vet de overnschaal in. Neem de prei met een schuimspaan uit de pan en leg samen met de venkel in de ovenschaal. Schep de room uit de hapjespan eroverheen. Verkruimel de geitenkaas er grof over. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de bovenkant in 25 min. goudbruin kleuren.
  4. Halveer ondertussen de krieltjes. Kook in ca. 10 min gaar. Knip het venkelgroen fijn. Giet de krieltjes af en schud om met de rest van de boter, venkelgroen, peper en zout. Serveer de krieltjes bij de ovenschotel.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met venkel en zachte geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met ven­kel en zach­te gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 preien

Maak de prei schoon en snijd in grove stukken. Leg naast elkaar in de hapjespan.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3
  • 25 g roomboter

Snijd de boter in blokjes. Verdeel de boter erover en laat de prei afgedekt 15 min. op laag vuur stoven.

4
4
  • 250 ml slagroom

Draai tussentijds eenmaal om. Voeg de room, peper en zout toe en kook de prei nog 5 min. zachtjes.

5
5
  • 4 venkelknollen

Snijd de venkel schoon in 4 tot 8 parten, bewaar het groen.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

6
6

Kook de venkel in ruim water met zout in 6-8 min. beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.

7
7
  • 2 g roomboter

Vet de ovenschaal in. Neem de prei met een schuimspaan uit de pan en leg het samen met de venkel in de ovenschaal.

8
8
  • 200 g zachte geitenkaas

Schep de room uit de hapjespan eroverheen. Verkruimel de geitenkaas er grof over.

9
9

Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de bovenkant in 25 min. goudbruin kleuren.

10
10
  • 450 g krieltjes

Halveer ondertussen de krieltjes. Kook in ca. 10 min gaar.

11
11

Knip het venkelgroen fijn.

12
12
  • 25 g roomboter

Giet de krieltjes af en schud om met de rest van de boter, venkelgroen, peper en zout. Serveer de krieltjes bij de ovenschotel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.