Kool­ra­bi en kom­kom­mer

Je kunt de smaak van koolrabi vergelijken met die van bloemkool, een perfecte combinatie met komkommer en waterkers!

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Je kunt de smaak van koolrabi vergelijken met die van bloemkool, een perfecte combinatie met komkommer en waterkers! 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de koolrabi's en rasp ze met een grove rasp. Meng de azijn, yoghurt en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg de koolrabi toe. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 30 min. in de koelkast.
  2. Snijd de komkommer met een scherp mes in zeer dunne plakjes, of gebruik een kaasschaaf of keukenmachine. Voeg toe aan de koolrabi en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schep op een schaal, verdeel de water­kers erover en besprenkel met de olie. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Koolrabi en komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­ra­bi en kom­kom­mer

1
1
  • 500 g koolrabi's
  • 3 el wittewijnazijn
  • 150 g volle yoghurt
  • 1 el mosterd

Schil de koolrabi's en rasp ze met een grove rasp. Meng de azijn, yoghurt en mosterd en breng op smaak met peper en zout.

2
2

Voeg de koolrabi toe. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 30 min. in de koelkast.

3
3
  • 1 komkommer
  • 75 g waterkers
  • 2 el olijfolie extra vierge

Snijd de komkommer met een scherp mes in zeer dunne plakjes, of gebruik een kaasschaaf of keukenmachine.

4
4

Voeg toe aan de koolrabi en breng eventueel op smaak met peper en zout.

5
5
  • 75 g waterkers
  • 2 el olijfolie extra vierge

Schep op een schaal, verdeel de water­kers erover en besprenkel met de olie. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.